Notice: Undefined offset: 1 in /home/polinfor/domains/muzykoterapia.wroclaw.pl/public_html/Controller/wpis/wpis.php on line 65
Co to jest sous-vide? | Muzykoterapia

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy:

Trudno nie odnieść wrażenia, że w naszym kraju modna staje się kuchnia molekularna.

Coraz częściej pada słowo "fusion", czy też sous-vide.
Z pewnością do popularności takiego stylu gotowania przyczynił się Wojciech Amaro. Jako jedyny w Polsce kucharz, uhonorowany prestiżową gwiazdką Michelin, prowadzi restaurację z taką kuchnią właśnie.
Mamy tam łososia...Trudno nie odnieść wrażenia, że w naszym kraju modna staje się kuchnia molekularna.
Coraz częściej pada słowo "fusion", czy też sous-vide.
Z pewnością do popularności takiego stylu gotowania przyczynił się Wojciech Amaro. Jako jedyny w Polsce kucharz, uhonorowany prestiżową gwiazdką Michelin, prowadzi restaurację z taką kuchnią właśnie. Mamy tam łososia w wosku, mamy sous-vide, syfony, mamy różne dziwne sposoby przyrządzania potraw. Jest to niesamowicie fascynujące, szkoda tylko...
że nie da się tego odtworzyć w domu. Sama maszyna do sous-vide to wydatek kilku tysięcy złotych.
Jednak dla chcącego nic trudnego - można uzyskać efekt sous-vide w domowych warunkach, bez konieczności wydawania dodatkowych pieniędzy! Cały sekret to "gotowanie" w niskiej temperaturze, próżniowo zamkniętych składników, przez długo czas.
Ale o tym jaki jest sposób na domowe sous-vide, napiszę w kolejnym poście.

ratatuj przepis Jeśli mowa o to wspomnę też o innych źródłach.

Wpis inspirowany jest również blog kulinarny Polecam również ratatuj przepis Na ten temat napisali także na ratatuj przepis ratatuj przepisratatuj przepis.

Dodane: 09-07-2014 07:29

Tagi: Uncategorized kuchnia francuska ratatuj ratatouille

Widok do druku:

ratatuj przepis