Notice: Undefined offset: 1 in /home/polinfor/domains/muzykoterapia.wroclaw.pl/public_html/Controller/wpis/wpis.php on line 41
Fusion, kuchnia molekularna, sous vide - nowe słowa | Muzykoterapia

Poprzednie wpisy:

Następne wpisy:

kuchnia azjatycka przepisy

Trudno nie odnieść wrażenia, że w naszym kraju modna staje się kuchnia molekularna.
Coraz częściej pada słowo "fusion", czy też sous-vide.
Z pewnością do popularności takiego stylu gotowania przyczynił się Wojciech Amaro. Jako jedyny w Polsce kucharz, uhonorowany prestiżową gwiazdką Michelin, prowadzi...Trudno nie odnieść wrażenia, że w naszym kraju modna staje się kuchnia molekularna.
Coraz częściej pada słowo "fusion", czy też sous-vide.
Z pewnością do popularności takiego stylu gotowania przyczynił się Wojciech Amaro. Jako jedyny w Polsce kucharz, uhonorowany prestiżową gwiazdką Michelin, prowadzi restaurację z taką kuchnią właśnie.

Mamy tam łososia w wosku, mamy sous-vide, syfony, mamy różne dziwne sposoby przyrządzania potraw.

Jest to niesamowicie fascynujące, szkoda tylko...

że nie da się tego odtworzyć w domu. Sama maszyna do sous-vide to wydatek kilku tysięcy złotych.

Jednak dla chcącego nic trudnego - można uzyskać efekt sous-vide w domowych warunkach, bez konieczności wydawania dodatkowych pieniędzy! Cały sekret to "gotowanie" w niskiej temperaturze, próżniowo zamkniętych składników, przez długo czas.
Ale o tym jaki jest sposób na domowe sous-vide, napiszę w kolejnym poście.
kuchnia orientalna - też dobry kuchnia azjatycka przepisy - to całkiem niezłe Znazlazłem także kuchnia azjatycka przepisy Dodatkowe informacje znalazłem właśnie tutaj kuchnia azjatycka przepisy - polecam ten artykuł.

Zdecydowanie jest warty przeczytania.

kuchnia azjatycka przepisy.