Poprzednie wpisy:

Następne wpisy:

zupa cebulowa przepis

Restauracje.
Temat rzeka, który zamierzam poruszyć od strony konsumenta. Czego może oczekiwać klient, idąc do restauracji? Niby wszyscy o tym wiemy.
Ale wiemy też, że zbyt wiele knajp nie trzyma odpowiednich standardów.

A Sanepid wcale nas nie ochroni.

Wiadomo, że wszystkich...Restauracje.
Temat rzeka, który zamierzam poruszyć od strony konsumenta. Czego może oczekiwać klient, idąc do restauracji? Niby wszyscy o tym wiemy.
Ale wiemy też, że zbyt wiele knajp nie trzyma odpowiednich standardów.
A Sanepid wcale nas nie ochroni.
Wiadomo, że wszystkich nie można zadowolić.
Myślę jednak, że większość konsumentów ma podobne oczekiwania. Wydają się takie oczywiste - chcemy żeby potrawy były ze świeżych składników, chcemy żeby były przygotowane z zachowaniem zasad higieny, w czystej kuchni, na czystych talerzach. Chcemy żeby kelner był sympatyczny i pomocny.
I nie chcemy czekać na swoje danie pół dnia.
To takie oczywiste. To takie podstawowe. A tymczasem...

Serwuje się nam mrożonki.

Cholera wie, jak długo trzymane w zamrażalniku.

Ba - bywa, że serwuje się makaron ugotowany kilka dni wcześniej! Wolimy się nie zastanawiać, jaki jest stan restauracyjnej kuchni.

Wystarczy tego, co pokazują "Kuchenne rewolucje".
Kelner bywa opryskliwy, i obsługuje nas "z wielką łaską".

Co cóż...

Chyba każdy został kiedyś w ten sposób potraktowany.

A rachunek potrafi powalić na kolana.

Niestety, nie brakuje restauratorów, którzy myślą, że zarobią - mówiąc wprost - na oszukiwaniu klientów.

To nie jest fair, i to nie działa.

A bywa, że ryzykujemy więcej niż trochę pieniędzy.

Bywa, że ryzykujemy zdrowiem.

A to już poważna sprawa.

blog kulinarny Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: francuska zupa cebulowa - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.

blog kulinarny też jest ciekawie opisany temat Na temat francuska zupa cebulowa to też niezłe źródło Na ten temat napisali także na zupa cebulowa przepis .

Widok do druku:

zupa cebulowa przepis