Poprzednie wpisy:

Następne wpisy:

Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych.

Takie podejście często znaczy też - tanio.

Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki....Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych. Takie podejście często znaczy też - tanio.

Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.

Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka.

Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia produktu i do jego jakości. Już nie chcemy zjeść pizzy nad morzem i w górach, wolelibyśmy lokalne specjały.

Polska kuchnia regionalna może być równie egzotyczna, jak ta orientalna.

Smutne trochę, ze ciągle o tą drugą u nas łatwiej.
Jednak z roku na rok jest lepiej.

Warto tez sięgnąć po takie produkty, jak rabarbar.

Te niepozorne gorzko-kwaśne łodygi, w przepięknym kolorze, można bardzo ciekawie wykorzystać.
Sezon już się zaczął.

Rabarbar to taka polska cytryna - świetnie się sprawdzi w roli lemoniady.

Dobrze zbalansuje słodki smak wielu deserów. Aż się prosi o sernik na zimno z rabarbarem, lub jakąś tartę. Sezonowo i lokalnie - to bardzo fajny trend.
Oby przetrwał i zyskiwał na popularności.
chłodnik litewski chłodnik litewski przepis - też dobry Więcej informacji także tutaj chłodnik litewski przepis Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: przepis na chłodnik litewski - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.
W temacie chłodnik litewski warto poczytać również pozostałe informacje. .
Dodane: 06-07-2014 07:28

Tagi: Uncategorized chłodniki chłodnik litewski

Widok do druku:

chłodnik litewski